ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Ποιο είναι το κόστος μιας πόρτας ασφαλείας - τρόποι εξόφλησης;

Στη SIAMO το κόστος μιας θωρακισμένης πόρτας καθορίζεται από το μοντέλο θωράκισης και των τύπο των επενδύσεων και οι τιμές κυμαίνονται από 740€ έως και 2500€ (τιμή με τοποθέτηση). Για κεντρικές εισόδους κτιρίων το κόστος διαμορφώνεται κατά περίπτωση και προσφορά δίνεται κατόπιν επίσκεψης ειδικευμένου τεχνικού. Η εξόφληση μπορεί να γίνει με άτοκες δόσεις ή με εφ άπαξ αποπληρωμή, παρέχοντας στον πελάτη ανάλογη έκπτωση.

Υπάρχει εγγύηση για τα προιόντα σας;

Η εταιρεία μας παρέχει πολυετή γραπτή εγγύηση ποιότητας και καλής λειτουργίας για όλα τα επιμέρους τμήματα μιας θωρακισμένης πόρτας (κλειδαριά, μεντεσέδες, εκτροπείς, πόμολα, αεροφράκτες και λάστιχα πόρτας).

Ποιά είναι η διαδικασία για την αντικατάσταση της παλιάς μου κλειδαριάς με κλειδαριά νέας γενιάς;

Με ένα τηλεφώνημα στην εταιρεία μας μπορείτε να ενημερωθείτε για το κόστος και να κλείσετε απευθείας ραντεβού για αντικατάσταση της παλιάς σας κλειδαριάς. Η αντικατάσταση γίνεται σε μία έως δύο εργάσιμες ημέρες και η εργασία διαρκεί μιάμιση περίπου ώρα. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει αντικατάσταση παλαιών κλειδαριών σε πόρτες SIAMO παρελθόντων ετών ή σε πόρτες άλλων εταιρειών.

Ενδιαφέρομαι για πόρτα ασφαλείας σε κεντρική είσοδο αλλά το άνοιγμα είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να μας απαντήσετε με ολοκληρωμένες κατασκευές ασφαλείας;

Η εταιρεία μας, με μακροχρόνια εμπειρία στην μελέτη και κατασκευή κεντρικών εισόδων κτιρίων και πολυκατοικιών, σας δίνει τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε την κεντρική σας είσοδο όσο μεγάλο και αν είναι το άνοιγμα σε ύψος και πλάτος, παρέχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις υψηλής ασφάλειας με κατασκευές ισχυρής θωράκισης, περιμετρικά σταθερά τμήματα με τζάμια και κάγκελα ασφαλείας και με πολλαπλές επιλογές συστημάτων κλειδώματος για κεντρικές εισόδους.
Σε κάθε περίπτωση, ειδικευμένοι τεχνικοί λαμβάνοντας υπ όψιν τις διαστάσεις και τις ιδιαιτερότητες του χώρου, συνδιαμορφώνουν μαζί σας την τελική μορφή της κεντρικής σας εισόδου, προτείνοντας αξιόπιστες κα ριζικές λύσεις εγγυημένης ασφάλειας και άριστης αισθητικής.

Τι ισχύει για τις πόρτες ασφαλείας με μονή ή διπλή θωράκιση;
Συχνότατα ακούμε από υποψήφιους αγοραστές ότι τους έθεσαν το δίλλημα για πόρτα με μονή ή διπλή θωράκιση. Είμαι στις κατασκευές θωρακισμένων θυρών ασφαλείας – χρηματοκιβωτίων και ειδικών κατασκευών σαράντα χρόνια. Την προδιαγραφή μονής θωράκισης δεν την είδα γραμμένη σε κανένα πρότυπο και δεν μου την δίδαξε κανείς σε κανένα σοβαρό εργαστήριο κατασκευών και δοκιμών παθητικών συστημάτων ασφαλείας, όπου ανήκουν και οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας. Ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει μια πόρτα διαμορφώνοντας μια λαμαρίνα, να της βάλει και μια κλειδαριά, να τα σκεπάσει μέσα-έξω με δύο επενδύσεις και να το ονομάσει πόρτα ασφαλείας με μονή θωράκιση. Κάποιος άλλος να διαμορφώσει δύο λαμαρίνες, να βάλει μια κλειδαριά ενδιάμεσα και δυο επενδύσεις μέσα – έξω και να το ονομάσει πόρτα ασφαλείας με διπλή θωράκιση. Απλοποίησα τα πράγματα προσπαθώντας να βάλω σε σκέψεις κάθε αγοραστή ώστε πριν την τελική του επιλογή στην αγορά μιας πόρτας ασφαλείας να είναι η σωστότερη και να είναι προστατευμένος σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης. Ενημερωτικά πληροφορώ κάθε υποψήφιο αγοραστή μιας θωρακισμένης πόρτας ότι, όταν σας θέτουν το ερώτημα εάν επιθυμείτε πόρτα με μονή ή διπλή θωράκιση, να το ψάχνετε λίγο παραπάνω γιατί είτε πρόκειται περί άγνοιας του κατασκευαστή, είτε πρόκειται περί απόπειρας εκμετάλλευσης της άγνοιας του αγοραστή. Σταματώ εδώ…… Τεχνικά θα μπορούσα να πω πολλά και για την θωράκιση και για τις κλειδαριές. Πλην όμως δέχομαι οποιαδήποτε σοβαρή τεχνική αντιπαράθεση – πάντα επώνυμα. O διάλογος με τεκμηριωμένα τεχνικά επιχειρήματα είναι πηγή γνώσης και πληρέστερης ενημέρωσης τόσο για τους υποψήφιους αγοραστές, όσο και για τους κατασκευαστές θυρών ασφαλείας. Ο σεβασμός στους πελάτες ο σεβασμός στις αξίες και στους κανόνες, δεν μειώνει κανέναν. Με εκτίμηση, Βασίλης Σιάμος
Παραβιάζονται οι θωρακισμένες πόρτες;

Καθημερινά δυστυχώς, αγοραστές θωρακισμένων θυρών ασφαλείας πέφτουν θύματα διαρρήξεων αφού πρώτα έχουν πέσει θύματα παραπλανητικής ενημέρωσης και εκμετάλλευσης από εμπόρους προϊόντων ασφαλείας. Πόρτες μονής θωράκισης, πόρτες με θωρακίσεις που μπορούν να κοπούν με απλό ψαλίδι για λαμαρίνες, κλειδαριές και κύλινδροι χαμηλής αξιοπιστίας, τοποθετήσεις θυρών με πολυουρεθάνη αντί τσιμέντου και διακοσμητικά defender προστασίας κυλίνδρων αντί γνήσιων , αποτελούν κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα εξαπάτησης του αγοραστικού κοινού και αυθαίρετης μετονομασίας μιας απλής πόρτας σε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας. Θωρακισμένες πόρτες που πληρούν στην κατασκευή και τοποθέτηση συγκεκριμένους κανόνες, δεν παραβιάζονται, παρά μόνο καταστρέφονται και αυτό μόνο μετά από πολύωρη και θορυβώδη προσπάθεια με ηλεκτρικά εργαλεία. Στη SIAMO,έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι για όλα τα μοντέλα θωράκισης της εταιρείας μας, παραβίαση του χώρου μπορεί να γίνει μόνο εφόσον γίνει απόλυτη καταστροφή της πόρτας. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον μια πόρτα SIAMO με κλειδαριά νέας γενιάς είναι κλειδωμένη, ο μόνος τρόπος να μπει κάποιος στο χώρο σας είναι με ηλεκτρικό τροχό ή άλλα ηλεκτρικά εργαλεία και να επιχειρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ανάλογο του μοντέλου θωράκισης (πάχη και διάταξη εσωτερικών μετάλλων), έως ότου καταφέρει να καταστρέψει το κυρίως σώμα της πόρτας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε αληθινά καταγεγραμμένα περιστατικά όπου οι διαρρήκτες μετά από πολύωρες προσπάθειες διάρρηξης θωρακισμένων θυρών της εταιρείας μας αποχώρησαν χωρίς να καταφέρουν να εισέλθουν στο χώρο. Συμπερασματικά λοιπόν, μια πραγματικά θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, εξασφαλίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλή ασφάλεια στα σύγχρονα διαρρηκτικά εργαλεία.

Αλήθεια και πραγματικότητα για πιστοποιήσεις και κλάσεις;

Τι ισχύει αλήθεια με τις κλάσεις που τελευταία άλλος τις ανεβάζει, άλλος τις κατεβάζει, άλλος εμφανίζεται ως ο μοναδικός, άλλος γράφει ότι τον βολεύει και άλλοι σιωπούν…; Βεβαίως υπάρχουν πιστοποιήσεις και κλάσεις και βεβαίως πρέπει όσοι κατασκευάζουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα διεθνή πρότυπα (π.χ. ΕΝV 1627 – ΕΝ 1522 – FB6 – FB7).
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ;
Είναι αλήθεια ότι εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και χρησιμοποιώντας γνήσια υλικά ανεβαίνει το κόστος και εκεί αρχίζει η ισοπέδωση στη θωράκιση της πόρτας και στις κλειδαριές. Είναι ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια και παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ότι μια μεγάλη ομάδα κατασκευαστών θωρακισμένων θυρών ασφαλείας εκμεταλλεύονται την άγνοια του αγοραστικού κοινού και εφευρίσκουν ανύπαρκτες πιστοποιήσεις και κλάσεις.Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:Οι τρόποι διάρρηξης αλλάζουν μέρα με τη μέρα και καμία πιστοποίηση δεν προστατεύει τον καταναλωτή αν δεν τηρούνται:
1) Θωράκιση πόρτας : πάχος και κατανομή μετάλλων – τρόπος συγκόλλησης.
2) Κλειδαριά : πως θωρακίζεται πάνω στην πόρτα, πόσο αξιόπιστη είναι στα παλαιά και σύγχρονα μέσα διάρρηξης.
3) Σωστή διάσταση : κατασκευή πλάτους – ύψους πόρτας στα μέτρα του ανοίγματος του τοίχου,
4) Τοποθέτηση : ειδικευμένα και ελεγχόμενα συνεργεία – τρόπος στήριξης.

Προϋπόθεση όλων αυτών η επιλογή αξιόπιστης εταιρείας που παρακολουθεί τις εξελίξεις παράγοντας προϊόντα με προδιαγραφές υψηλής ασφαλείας και παραδίδει αυτά που δείχνει.

Στη SIAMO γνωρίζουμε, σεβόμαστε και εφαρμόζουμε τα πρότυπα προσθέτοντας πολλά παραπάνω στη θωράκιση και τις κλειδαριές λόγω ειδίκευσης.
Στη SIAMO εμφανίσαμε σταδιακά από το 1980 έξι διαφορετικά μοντέλα θωράκισης (αργότερα ονομάστηκαν κλάσεις) κωδικοποιημένα, με ανάλυση τεχνικών προδιαγραφών και συνεχείς βελτιώσεις στη θωράκιση χρησιμοποιώντας κλειδαριές υψηλής ασφαλείας – νέας τεχνολογίας. Οι κλάσεις έχουν όρια προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω.
Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2013 δεν υπάρχει διαπιστευμένο ινστιτούτο ή πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που να εκδίδει και να πιστοποιεί κλάσεις θωρακισμένων θυρών ασφαλείας. Επίσης το ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης από όσα γνωρίζουμε δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εκδίδει πιστοποιητικά αντιδιάρρηξης και κλάσεων, όπως κάποιοι αναφέρουν.
Άλλο ISO και άλλο κλάσεις, άλλο τμήμα δοκιμής αντοχής υλικών και άλλο δικαίωμα έκδοσης πιστοποιητικών κλάσεων.
Ακόμη θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα ινστιτούτα πιστοποιούν αποκλειστικά και μόνο το δείγμα που προσκομίζει κάθε ενδιαφερόμενος για δοκιμή και πιστοποίηση, από εκεί και πέρα είναι θέμα εφαρμογής κάθε κατασκευαστή κατά πόσο τηρεί αυτό που δοκιμάζει.
Κανένα ινστιτούτο δεν απαγόρευσε την αυξημένη θωράκιση σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής και την εφαρμογή κλειδαριών υψηλής ασφαλείας που συνεχώς εξελίσσονται.
Στη SIAMO κατασκευάζουμε πόρτες που ξεπερνούν κατά πολύ τις ονομαστικές κλάσεις ασφαλείας, ενώ δίνουμε πάντα τη δυνατότητα να δείτε το εσωτερικό της πόρτας σας κατά την κατασκευή της στο εργοστάσιο.

Με εκτίμηση,
Β.ΣΙΑΜΟΣ

Call Now ButtonΚαλέστε μας