ΙΔΡΥΤΙΚΟ


Η εταιρεία SIAMO ιδρύθηκε το 1977 από τους αδελφούς Βασίλη και Χρήστο Σιάμο.

Ασχολούμαστε αποκλειστικά με την κατασκευή θωρακισμένων προϊόντων ασφαλείας, πυροπροστασίας και χρηματοκιβωτίων. Έχουμε ιδιόκτητες εργοστασιακές εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα Θήβας, ιδιόκτητους εκθεσιακούς χώρους, ολοκληρωμένο δίκτυο παράδοσης και εγκατάστασης όλων των προιόντων που παράγουμε από ελεγχόμενα δικά μας συνεργεία τοποθέτησης, καθώς επίσης και επίσημους αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα.
Στη SIAMO τολμήσαμε και πρωτοπορήσαμε το 1979 κατασκευάζοντας την πρώτη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας στην Ελλάδα κόντρα στα δεδομένα της εποχής των εισαγόμενων προϊόντων.
Είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατασκεύασε και εμφάνισε πέντε διαφορετικά μοντέλα θωρακίσεων (εκ των υστέρων ονομάστηκαν κλάσεις ασφαλείας), εφαρμόζοντας πιστά τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς και σεβόμενοι πάντα τα πρότυπα EN 1627-11 EN 1630 – EN 1522 – EN1523 και ΕΝ 11443.

Στη 40ετή διαδρομή μας, πιστοποιηθήκαμε κατ’ επανάληψη με ISO σε σχεδιασμό – κατασκευή και εγκατάσταση των προϊόντων μας, και έχουμε πιστοποίησεις κλάσεων ασφαλείας και αλεξίσφαιρων θυρών ασφαλείας FB4NS και FB6NS.
Μια ολοκληρωμένη ομάδα σχεδιαστών, μηχανολόγων και εξειδικευμένων τεχνολόγων σε θωρακισμένες κατασκευές και κλειδαριές καινοτομεί και δοκιμάζει, εφαρμόζοντας διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα παραγωγής και κατοχυρωμένες πατέντες της SIAMO.
Η εργαστηριακή ομάδα της SIAMO είναι η πρώτη που τόλμησε το 2005 να ανακοινώσει το αποτέλεσμα ερευνών σε συνεργασία με επιφανείς τεχνικούς, μέλη του E.L.F., ότι οι κλειδαριές ασφαλείας με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου δεν είναι πλέον αξιόπιστες αναγκάζοντας πολλούς κατασκευαστές κλειδαριών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο, σε ριζική αναβάθμιση.
Συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού που εγγυώνται υψηλή ποιότητα και εξελιγμένη τεχνολογία