ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ


Τι ισχύει αλήθεια με τις κλάσεις που τελευταία άλλος τις ανεβάζει, άλλος τις κατεβάζει, άλλος εμφανίζεται ως ο μοναδικός, άλλος γράφει ότι τον βολεύει και άλλοι σιωπούν…; Βεβαίως υπάρχουν πιστοποιήσεις και κλάσεις και βεβαίως πρέπει όσοι κατασκευάζουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα διεθνή πρότυπα (π.χ. ΕΝV 1627 – ΕΝ 1522 – FB6 – FB7).
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ;
Είναι αλήθεια ότι εφαρμόζοντας τους κανονισμούς και χρησιμοποιώντας γνήσια υλικά ανεβαίνει το κόστος και εκεί αρχίζει η ισοπέδωση στη θωράκιση της πόρτας και στις κλειδαριές. Είναι ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια και παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, ότι μια μεγάλη ομάδα κατασκευαστών θωρακισμένων θυρών ασφαλείας εκμεταλλεύονται την άγνοια του αγοραστικού κοινού και εφευρίσκουν ανύπαρκτες πιστοποιήσεις και κλάσεις.Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:Οι τρόποι διάρρηξης αλλάζουν μέρα με τη μέρα και καμία πιστοποίηση δεν προστατεύει τον καταναλωτή αν δεν τηρούνται:
1) Θωράκιση πόρτας : πάχος και κατανομή μετάλλων – τρόπος συγκόλλησης.
2) Κλειδαριά : πως θωρακίζεται πάνω στην πόρτα, πόσο αξιόπιστη είναι στα παλαιά και σύγχρονα μέσα διάρρηξης.
3) Σωστή διάσταση : κατασκευή πλάτους – ύψους πόρτας στα μέτρα του ανοίγματος του τοίχου,
4) Τοποθέτηση : ειδικευμένα και ελεγχόμενα συνεργεία – τρόπος στήριξης.

Προϋπόθεση όλων αυτών η επιλογή αξιόπιστης εταιρείας που παρακολουθεί τις εξελίξεις παράγοντας προϊόντα με προδιαγραφές υψηλής ασφαλείας και παραδίδει αυτά που δείχνει.

Στη SIAMO γνωρίζουμε, σεβόμαστε και εφαρμόζουμε τα πρότυπα προσθέτοντας πολλά παραπάνω στη θωράκιση και τις κλειδαριές λόγω ειδίκευσης.
Στη SIAMO εμφανίσαμε σταδιακά από το 1980 έξι διαφορετικά μοντέλα θωράκισης (αργότερα ονομάστηκαν κλάσεις) κωδικοποιημένα, με ανάλυση τεχνικών προδιαγραφών και συνεχείς βελτιώσεις στη θωράκιση χρησιμοποιώντας κλειδαριές υψηλής ασφαλείας – νέας τεχνολογίας. Οι κλάσεις έχουν όρια προς τα κάτω, ποτέ προς τα πάνω.
Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2013 δεν υπάρχει διαπιστευμένο ινστιτούτο ή πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που να εκδίδει και να πιστοποιεί κλάσεις θωρακισμένων θυρών ασφαλείας. Επίσης το ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης από όσα γνωρίζουμε δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εκδίδει πιστοποιητικά αντιδιάρρηξης και κλάσεων, όπως κάποιοι αναφέρουν.
Άλλο ISO και άλλο κλάσεις, άλλο τμήμα δοκιμής αντοχής υλικών και άλλο δικαίωμα έκδοσης πιστοποιητικών κλάσεων.
Ακόμη θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι τα ινστιτούτα πιστοποιούν αποκλειστικά και μόνο το δείγμα που προσκομίζει κάθε ενδιαφερόμενος για δοκιμή και πιστοποίηση, από εκεί και πέρα είναι θέμα εφαρμογής κάθε κατασκευαστή κατά πόσο τηρεί αυτό που δοκιμάζει.
Κανένα ινστιτούτο δεν απαγόρευσε την αυξημένη θωράκιση σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής και την εφαρμογή κλειδαριών υψηλής ασφαλείας που συνεχώς εξελίσσονται.
Στη SIAMO κατασκευάζουμε πόρτες που ξεπερνούν κατά πολύ τις ονομαστικές κλάσεις ασφαλείας, ενώ δίνουμε πάντα τη δυνατότητα να δείτε το εσωτερικό της πόρτας σας κατά την κατασκευή της στο εργοστάσιο.

Με εκτίμηση,
Β.ΣΙΑΜΟΣ

Call Now ButtonΚαλέστε μας